DISC

DISC

Leer jezelf en anderen beter begrijpen

Heb jij jezelf wel eens afgevraagd hoe het zou zijn wanneer je jezelf beter zou kennen? Dat je meer zicht op je voorkeursgedrag zou hebben? Wil je weten waar jouw talenten en ontwikkel punten zich bevinden? Ben je nieuwsgierig hoe jouw gedrag op anderen overkomt? Zou je het gedrag van anderen sneller willen begrijpen en weten hoe je ze zo effectief mogelijk kunt benaderen. Wanneer je je in deze vragen herkent dan is DISC absoluut iets voor jou.

Al meer dan 30 jaar gebruiken miljoenen mensen DISC om meer over zichzelf en anderen te leren. De basis van persoonlijk en professioneel succes ligt in het kennen van jezelf, het begrijpen van anderen en je bewust te zijn van de impact van je acties en gedrag op anderen. Het DISC model brengt voorkeursgedrag, sterke kanten en communicatie in kaart. Dit wordt gegroepeerd in vier hoofdstijlen namelijk Dominance, Influence, Steadiness en Conscientiosness. Uit onderzoek blijkt dit een betrouwbare indeling.

 

Video met korte uitleg.

Als gecertificeerd DiSC® Trainer werk ik met de volgende DiSC® rapportages:

  • DiSC® Classic 1.0
  • DiSC® Classic 2.0
  • Team rapportages DiSC®
  • Workplace rapport DiSC®
  • Vergelijkingsrapport DiSC®

 

DiSC® Classic 1.0

Is ontworpen om bestaande trainings- en coachingsprogramma’s aan te vullen.

Klik hier voor een voorbeeld van een rapport

 

DISCDiSC® Classic 2.0

Biedt persoonlijke feedback, dit helpt je de sterke en ontwikkel punten van je gedragsstijl te begrijpen. Daarnaast geeft dit rapport inzicht in het krachtige DiSC® model. Hierin wordt duidelijk dat verschillende typen mensen verschillende, maar net zo valide voorkeuren kunnen hebben.

Klik hier voor een voorbeeld van een rapport

 

Team rapportages DiSC®

Teams ontwikkelen hun eigen unieke stijl of cultuur. De cultuur van een team heeft veel impact op het gedrag, de houding en de tevredenheid van de teamleden. Er zijn verschillende team rapportages mogelijk. Team rapportages helpen inzicht te krijgen in de groepscultuur en geven ondersteuning bij de ontwikkeling van een team.

Klik hier voor een voorbeeld van een team rapportage.

 

Workplace rapport DiSC®

Dit profiel gebruikt je persoonlijke assessment gegevens en zet die om in een schat aan informatie over jou prioriteiten en voorkeuren op je werk. Het geeft je inzicht over hoe je beter aansluiting kunt vinden bij je collega’s die andere prioriteiten en voorkeuren hebben dan jij.

Klik hier voor een voorbeeld Workplace rapportage.

 

Vergelijkingsrapport DiSC®

Dit rapport vergelijkt je met een collega. Het rapport is ontwikkeld om je beter te laten begrijpen wie je collega is om een effectieve werkrelatie te kunnen ontwikkelen. De informatie wordt gegenereerd op basis van de antwoorden die jij en je collega hebben gegeven bij het maken van jullie Everything DiSC® profielen.

Klik hier voor een voorbeeld Vergelijkingsrapport.

 

Meer weten over DiSC®? Bel mij op 06 2241 7226 of mail naar Rijk Binnekamp Training & Coaching.

 

 

Comments are closed.