Hou de ogen in het oog

ogenDe ogen

In mijn vorige blog heb ik uitgelegd hoe zintuigspecifieke woorden en uitdrukkingen je iets kunnen vertellen over het voorkeurs representatiesysteem van je coachee. In deze blog meer over ogen, welke ook veel informatie geeft over iemands voorkeurs representatiesysteem.

 

Toegangssignalen

Onze manier van ademhalen, de klank van onze stem en ons spreektempo variëren naarmate de stijl visueel, auditief of kinesthetisch is. In het visuele voorkeurssytseem zit de ademhaling hoog, is het spreektempo hoog evenals de klank van de stem. In het kinesthetische voorkeurssysteem is dat bijna omgekeerd. De ademhaling zit laag, de klank van de stem is lager en vaak zachter en het tempo is lager. Het auditieve voorkeurssysteem zit er middenin. In de begintijd van NLP stelden Richard Bandler en John Grinder¹ vast dat de oogbewegingen van mensen systematisch in bepaalde richtingen verliepen al naar gelang welk representatiesysteem ze raadpleegden. Deze oogbewegingen worden toegangssignalen genoemd.

 

Oogpatronen

In onderstaand figuur kijk je naar het gezicht van je coachee. Het laat zien hoe je het oog ziet bewegen en wat dat inhoudt. Als je coachee zijn ogen dus (van jou uit gezien) omhoog en naar rechts naar de visueel herinnerde positie verplaatst, zouden je eigen ogen dus omhoog en naar jouw linkerzijde bewegen wanneer je het op jezelf in een spiegel uitprobeert. Bij een klein deel van de bevolking, waaronder de helft van de linkshandigen, is dit patroon gespiegeld.

Oogpatronen”Wat heb ik hieraan?” vraag je jezelf misschien af.
Nou, door op de oogpatronen te letten kom je er waarschijnlijk achter welk systeem je coachee gebruikt zonder dat er een woord gezegd wordt. Door aan te sluiten op het voorkeursrepresentatiesysteem van je coachee kun je het rapport aanmerkelijk verbeteren. Stel je voor dat je coachee op een vraag van jou reageert door de ogen te bewegen naar linksonder (Kinesthetisch). Een vervolgvraag, ”wat voor een beeld heb je hierbij?” zal het rapport niet verbeteren. Een vervolgvraag ”wat voor een gevoel roept dit bij je op?” zal een meer begrepen en positiever reactie van je coachee oproepen.

 

Toegangssignalen

Patroon Ogen coachee bewegen naar Wat gebeurt er bij coachee Voorbeeld van taalgebruik
Vc Linksboven Nieuwe of andere beelden zien Denk eens aan een roze trein
Vr Rechtsboven Bekende beelden zien Hoe zag je kinderkamer er vroeger uit
V Rechtuit staren Nieuwe of oude beelden zien Even kijken wat belangrijk is
Ac Links van het midden Nieuwe of andere geluiden horen Luister naar het geluid van een trein die loeit als een koe
Ar Rechts van het midden Al eerder gehoorde geluiden herinneren Luister in gedachten eens naar je favoriete popsong
Ad Rechtsonder Tegen zichzelf praten Vraag jezelf af wat je wil
K Linksonder Gevoelens, emoties, tastgevoel Voel je de temperatuur van je handen?

 

zintuigelijk bewustzijnZintuigelijk bewustzijn

Door als coach zintuiglijk bewustzijn te ontwikkelen en je op de (lichaams)taal van je coachee te richten kun je je sterker bewust worden hoe je coachee op verschillende momenten denkt. Door hier je eigen (lichaams)taal op aan te passen zul je merken dat er een veel beter rapport tot stand komt.

 

¹Ontwikkelaars van NLP

In de volgende blog meer over het begrip rapport.

About Rijk Binnekamp Training & Coaching

Ervaren personal-, teamcoach / -trainer, management- en organisatieadviseur met een focus op leiderschap en een bijzondere belangstelling voor de menskant van organisaties. Bel voor een vrijblijvende afspraak: 0522 230 801 / 06 2241 7226.

Voel je vrij te reageren op deze column