Coaching

Wanneer je bij iemand voor zijn CD of boekenkast gaat staan krijg je al snel een indruk met wie je te maken hebt. Onderstaande boeken over coaching hebben indruk op mij gemaakt en soms zelfs mijn zienswijze ingrijpend veranderd. In ieder geval beïnvloeden ze mij in mijn werk als trainer / coach. Je kunt de boeken eenvoudig bestellen door op de afbeelding te klikken.

 

Adriaan HoogendijkDe Schoonheid van coachen

‘De schoonheid van coachen’ bevat een schat aan theorieën, modellen, vragen en opdrachten voor coaches die de vitaliteit in de ander, dus ook in organisaties, naar boven willen brengen. Dat kan niet zonder zingeving en bezieling. Speciale aandacht wordt geschonken aan het breed toepasbare model van de elementvierhoek en aan de transactionele analyse. Daarnaast wordt een keur van andere zinvolle kaders en methodieken voor coaches besproken, als vitaliserende outplacement en het organiseren van loopbaanzelfsturing en vitaliteit in organisaties.

 

 

 

Adriaan Hoogendijk – De tweede levenshelft

Doorgaan op de oude voet kan vanaf uw veertigste niet meer. Er moet ruimte komen voor nieuwe inspiratie, creativiteit en vitaliteit. Maar waar haalt je die vandaan? Adriaan Hoogendijk putte uit 25 jaar coachingservaring voor dit boek vol eyeopeners en handvatten waarmee je je levenskwaliteit kunt verhogen. Hij helpt je om nieuwe ruimte te scheppen voor het speelse, het argeloze, het oorspronkelijke en het creatieve en zicht te krijgen op wat er aan onvermoede talenten en ambities in je schuilt.

 

 

 

Gerard Egan – Deskundig hulpverlenen

De auteur bespreekt de communicatievaardigheden die nodig zijn voor effectieve hulpverlening. Hij laat zien hoe cliënten hun doelen kunnen kiezen en vorm kunnen geven. Hij benadrukt de noodzaak van het verbinden van planning met actie en vice versa. Hij gaat daarbij in op de obstakels die actie in de weg kunnen staan en hij laat zien hoe die obstakels overwonnen kunnen worden.

 

 

 

Jeroen Hendriksen & Anja Brasser – Individuele opstellingen binnen coaching

Een opstelling tijdens een coachingsgesprek wordt gekenmerkt door grote dynamiek en rijke inzichten en oplossingsrichtingen die zich aandienen. Een tafel, wat poppetjes of gekleurde papiertjes, een gesprek, meer is niet nodig. Maar daarmee ben je er nog niet. Dit boek beschrijft hoe een coach met zijn cliënt zijn vraag kan onderzoeken en vertalen in een opstelling.

 

 

 

Joost Crasborn & Ellis Buis – Hoe boek voor de coach 

Als coach wil je mensen in beweging krijgen, ze in staat stellen met meer kracht en vertrouwen een eigen koers uit te zetten. Daarvoor gebruikt je een scala aan methoden en technieken. Maar soms zou je als coach (nóg) beter willen weten hoe je een specifieke interventie inzet. Dat staat in dit ‘HOE-boek voor de coach’ in praktische hoe-bewoordingen: Hoe confronteer je? Hoe speel je in op stress? Hoe werk je aan perspectiefverbreding? Hoe werk je met polariteiten? Of: hoe doe je niets? 

 

 

Margot Groot – Stilstaan bij bewegen

Sta je wel eens stil bij hoe je je beweegt, bij hoe je voortgaat, bij hoe je zit? Voelt dat allemaal helemaal goed? Zou het beter kunnen? Of weet je het niet? Bewustwording van deze vragen is de hefboom om te veranderen en je daardoor beter te voelen. ”Stilstaan bij bewegen” is een tool voor managers, trainers en iedereen die anderen persoonlijk of professioneel begeleidt om te komen tot een beter voelen in het lichaam en daardoor meer te genieten en beter te presteren in werk en privéleven.

 

 

 

Riekje Boswijk – Hummel – Liefde in wonderland

Een licht ironische titel voor een boek waarin serieus wordt ingegaan op de relatie tussen cliënt en alternatieve) hulpverlener. Wonderland, omdat een cliënt in de wereld van alternatieven geneeswijzen, psychotherapie, spirituele ontwikkeling, astrologie, healing en dergelijke vaak totaal wordt overdonderd door wat hij hoort, ziet en meemaakt. Liefde, omdat de relatie tussen cliënt en hulpverlener vaak allerlei gradaties en kenmerken vertoont van liefde, bewondering en afhankelijkheid.

 

 

 

Rijk Binnekamp e.a. – Het Coachingsalfabet

 In 26 hoofdstukken nemen de auteurs je mee in de wereld van coaching. De hoofdstukken zijn bewust kort, krachtig, vanuit het hart geschreven en gebaseerd op de dagelijkse (organisatie)praktijk die voor de lezer herkenbaar zal zijn. Of je nu leidinggevende bent met veel of weinig ervaring, medewerker, freelancer met groeiambitie of coach: Het Coachingsalfabet biedt informatie en vooral inspiratie voor degenen die zich willen ontwikkelen vanuit die gedachte.

 

 

Robert Hardgrove – Meesterlijk coachen

”Meesterlijk coachen” is al ruim 15 jaar het standaardwerk voor iedereen die coach is of het wil worden, of die nieuwsgierig is naar hoe je een buitengewoon goede coach kunt worden. Hargroves methode is de snelste en beste manier om excellente leiders te ontwikkelen die uitstekende resultaten behalen. Het geheim? Vraag degene die je coacht naar iets wat hij graag wil bereiken, maar onmogelijk acht. En werk met hem mee om die schijnbaar onmogelijke toekomst te verwezenlijken.

Comments are closed.