Training

Wanneer je bij iemand voor zijn CD of boekenkast gaat staan krijg je al snel een indruk met wie je te maken hebt. Onderstaande boeken over training hebben indruk op mij gemaakt en soms zelfs mijn zienswijze ingrijpend veranderd. In ieder geval beïnvloeden ze mij in mijn werk als trainer / coach. Je kunt de boeken eenvoudig bestellen door op de afbeelding te klikken.

 

 Silvia Blankestijn – Trainen met hart en ziel

Veel trainingsprogramma’s kunnen beter. Dat is ook wat de auteur van dit boek wil: de kwaliteit verhogen van bedrijfsopleidingen op het gebied van communicatie, management, persoonlijke effectiviteit en teamontwikkeling. Daartoe geeft ze inzicht in de aspecten die van belang zijn bij het ontwikkelen van effectieve trainingsprogramma’s. De auteur illustreert de verschillende thema’s met vele praktijkvoorbeelden.

 

 

 

Karin de Galan – Trainen een praktijkgids

Dit boek bewijst dat trainen een vak is dat je kunt leren. In deze tweede editie van ”Trainen” lees je hoe je een training kunt opbouwen, met welke werkvormen je de groep laat leren en hoe je iets ongrijpbaars als een groepsproces kunt aanpakken. Het maakt bekende modellen zoals die van Kolb (leerstijlen) en Levine (groepsprocessen) bruikbaar voor je als trainer door heldere uitleg en mooi praktijkvoorbeelden.

 

 

 

Karin de Galan – Trainingen ontwerpen

Een geslaagde training begint met een goed programma. Wil je lekker trainen, met gemotiveerde deelnemers en zichtbaar resultaat? In dit boek ontdek je hoe je een training ontwerpt die werkt. Met veel voorbeelden en 21 checklisten die je direct kunt toepassen. De bijgevoegde poster maakt het heel gemakkelijk om trainingsonderdelen te ontwerpen en werkvormen te kiezen.

 

 

 Karin de Galan – Van deskundige naar trainer

Geef je trainingen over je vak en wil je meer resultaat bereiken, meer interactie krijgen en er meer plezier aan beleven? In dit boek leer je op een aansprekende en praktische manier hoe je een training resultaatgericht kunt ontwerpen en krachtig kunt begeleiden. 

 

 

 René Kuiper – Trainen is een vak. Hoe? Zo!

Vanuit zijn jarenlange ervaring beschrijf René Kuiper wat essentieel is in ons vak als trainer. Hij deelt zijn inzichten voor iedereen die met groepen werkt. Zaken als de attitude van de trainer, de benadering, de opbouw en de presentatie van de training worden in herkenbare taal beschreven. Bij ieder hoofdstuk vind je reflectie-oefeningen die je zullen stimuleren aan zelfonderzoek te doen en je zullen helpen het materiaal direct te gaan toepassen.

Comments are closed.