Paul de Blot

Prof. Dr. Paul de Chauvigny de Blot SJ Lic. Ph. werd 15 mei 1924 geboren op Java, Indonesië en overleed 15 december 2019. Hij studeerde natuurkunde, filosofie en politicologie; later psychologie en spiritualiteittheologie. Hij werkte als chemicus op een suikerplantage, ging bij de commando’s toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak en belandde in een concentratiekamp. Na de oorlog trad hij toe tot de jezuïetenorde.

Paul de Blot werkte in het basisonderwijs, als pastor, als docent aan de universiteit en sinds 1979 als campus moderator aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij promoveerde in 2004 op het proefschrift “Vernieuwing van organisaties in een chaotische omgeving door vernieuwing van de mens”, en werd in 2006 benoemd als hoogleraar business spiritualiteit.
Paul de Blot vertelt in deze lezing een indrukwekkend en inspirerend verhaal over doen en zijn. Over doodgaan en weer tot leven komen en dit alles gerelateerd aan het bedrijfsleven. De film duurt even, maar je zal er geen spijt van hebben.

Comments are closed.